Kanelbullar

Ingredienser (12 bullar)
4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
2 dl vatten
1 ägg
1/4 dl kokosolja/smör
1/4 dl honung/socker
½ paket färsk jäst
nypa salt

 

Fyllning
1 dl kokossocker/vitt socker
1 dl kokosolja/smör (rumstempererad)
1 msk kanelpulver

 

 

Gör så här:
1. Värm vattnet tills det blir fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet, rumstepererad kokosoljan/smöret (osmält) och honung. Arbeta degen väl 8–10 minuter i hushållsmaskin eller 10–12 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30–40 minuter.

 

2. Blanda kokossocker med kokosolja eller smör och kanel ordentligt. Ta upp degen på en bakplåtspapper och knåda den smidig med lite mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x25 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär och lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformarna som du lägger in i muffinsformen. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20-30 min.

 

3. Sätt ugnen på 250°C och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kallna på galler under bakduk. Ät bullarna nygräddade eller lägg de i frysen när de har kallnat helt. 

 

 

Tips: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller pudra bara med floursocker.

 

Vid bakning av glutenfria bullar är det bäst att inte använda mjölk i degen eftersom bullarna då blir torra fort. Man ska heller inte använda för mycket fett och socker i degen om man gör glutenfria kanelbullar. Det är bättre att ha mera fett och socker i fyllningen istället.

 

print this page 

Skriv ut receptet