Tigerkaka 

Ingredienser
3 ägg
1 dl socker eller honung
1 ¾ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix 
1 dl olja
1 ½ dl grädde/kokosgrädde
1 ½ tsk bakpulver
1 msk kakao
2 msk frystorkat kaffe

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en 1 ½ liters brödform med kokos eller mandelmjöl. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda äggblandningen med olja, grädde och sedan med mjölet. Blanda för hand försiktigt allt till en slät massa. Vispa inte. Ta ut 1/3 del av smeten i en separat skål. Blanda kakao med kaffet och sikta ner det i smeten, rör runt tills allt blandas ordentligt. Vispa inte.  

2 Häll den gula största delen av smeten först i formen sedan så ringlar du över smeten med kakaon i. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–35 minuter. Provstick kakan med en potatissticka några gånger på slutet och se om den är klar. Är stickan kladdig låt kakan vara kvar en stund till. Låt kakan vila i formen en stund innan du stjälper upp den. Kakan smakar bäst om den vilar i en timme innan man skär upp den. Vill man så kan man smälta 50 gram choklad med 1 msk grädde och ringla över kakan.

 

 

Bra att veta. Du kan grädda kakan i en rund bakform också om du vill Förvara inte kakan i kylen utan lägg den i en försluten burk och låt stå i ett svalare skåp så håller den sig i upp till 2 dagar om den inte är garnerad med grädde.

 

print this page 

Skriv ut receptet